Safari

En safari er en rejse over land, hvor man som turist er på big-game sightseing, hvilket vil sige at man observerer dyrene og fotograferer dem.

Ordet Safari stammer fra swahiili og betyder” Lange transporter”.

Forfatteren Karen Blixsen beskriver i sin roman fra 1937, Out of Africa, begivenheder i de sytten år hun boede i Kenya og de safarijagter, som hun deltog i.

I vores Sotho lederprogram har vi mulighed for at indlægge safariture i åbne jeep, hvor man kommer helt tæt på de vilde dyr. Det er kun i Sydafrika det er muligt at observere dyrene fra disse åbne køretøjer. Guiderne er professionelle chauffører og spejdere, som har et indgående kendskab til dyrenes levevis, adfærd og de ved ofte, hvad de skal lede efter for at man kommer helt tæt på dyrene.

Safari indebærer ofte en game-drive, hvilket betyder, at det er en leg eller en konkurrence om at finde og opspore dyrene.

Det er en meget intens måde at opleve naturen på, idet landskabet i det område hvor Sotho lederprogram gennemføres er enestående smukt og i sig selv en ”mindfullnes oplevelse”.

Vi kan formidle ophold på både eksklusive og mere enkle lodges, hvor man efterfølgende kan fortsætte med at nyde den sydafrikanske natur og dyrelivet. Dette er tilkøb til lederprogrammen, som den enkelte i givet fald selv arrangerer.

Vi har imidlertid indlagt en safaritur på 3-4 timer i lederprogrammet, som led i vores mindfullness træning.